Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ταξιδεύοντας...


Διαβάζω τις σημειώσεις του Δαρβίνου και βλέπω πόσο συναρπαστικό είναι να ζεις σε έναν κόσμο που έχει πολλά ανεξερεύνητα μυστήρια. Μέρη ανεξερεύνητα, ζώα που συμπεριφέρονται με τρόπους απροσδόκητους, πολιτισμοί εξωτικοί, ένας πλανήτης που σε ενθουσιάζει με τις διαφορετικές πτυχές του. Αν φυσικά έχεις τη διανοητική περιέργεια για το το συμβαίνει στον πλανήτη και έχεις τα χρήματα και τη μόρφωση που απαιτούνται για να μπορείς να συμμετέχεις στις νέες ανακαλύψεις.

Στην εποχή μας ο πλανήτης έχει εξερευνηθεί, αλλά αυτό δε μειώνει τον ενθουσιασμό που μπορούμε να έχουμε με την ανακάλυψη. Πρώτον, γιατί αν και έχει εξερευνηθεί ο πλανήτης μας διεξοδικά, δεν έχουν ανακαλυφθεί όλα τα μυστήρια του από εμάς. Υπάρχουν ένα σορό πράγματα που είναι γνωστά στην επιστημονική κοινότητα, αλλά τα αγνοούμε εμείς. Η ανακάλυψή τους από εμάς μπορεί να μας ενθουσιάσει και να μας συναρπάσει.

Και δεύτερον, γιατί μπορεί το φυσικό περιβάλλον να έχει χαρτογραφηθεί, αλλά υπάρχει αχαρτογράφητος ένας τεχνολογικός κόσμος που βρίσκεται εν τη γενέσει του. Οι νέοι εξερευνητές γίνονται κυβερνοναύτες και βοηθούν στη δημιουργία του νέου εξωτικού κόσμου που ενώνει τους ανθρώπους σε όποια χώρα και αν βρίσκονται και καταργεί τις αποστάσεις.

Τόσο ο φυσικός όσο και ο τεχνητός κόσμος μας έχουν πολλά συναρπαστικά μυστήρια για εμάς να μάθουμε. Και τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή στην ανθρώπινη ιστορία, ο πλούτος και η γνώση ανήκουν σε μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και όχι σε μια μικρή ελίτ. Ας το εκμεταλλευτούμε αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου